Gegants Petits de la Parròquia de Sant Pere de les Puel·les

Barcelona
Gegants Petits de la Parròquia de Sant Pere de les Puel·les

Autor/a foto: Ismael Molero

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Alfons el Franc i Isabel de Portugal

Mesures gegant: 2,70m, 27kg; geganta: 2,70, 27 kg

Any 2014

Constructor Toni Mujal de Cardona

Entitat Colla gegantera de la parròquia de Sant Pere de les Puel·les

Més informació

Aquests gegantons foren creats el 2014 per tal de preservar els gegants grans i limitar les seves sortides a les festes de Santa Eulàlia, la Mercè i les festes de la parròquia. Representen els fills dels gegants grans, ells són Alfons el Franc i Isabel de Portugal. La gegantona ja existia, ja que el 2004 es va estrenar una figura que representava el mateix personatge, amb la construcció d'aquests nous gegantons, però, va ser substituïda per la nova. Ell porta una branca d'olivera a la mà i ella una clau en honor a les claus de Sant Pere.

Alfons el Franc (c.1265-1291) rebé el títol de rei d'Aragó, de València, comte de Barcelona i rei de Mallorca. Tot i això va morir molt jove. La seva germana Isabel de Portugal (c.1271-1336), es dedicà a la vida caritativa atenent a pobres i malalts, és per això que fou canonitzada el 1626.

Autor/a text: Ismael Molero

Fitxa enviada per: Ismael Molero

Darreres fitxes consultades