Gegants Nous de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
Gegants Nous de Mollet del Vallès

Autor/a foto: Josep Ramon Garcia

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillema de Manlleu i Mir de Mollet

Mesures gegant: 3,46m, geganta: 3,43m

Any 1999

Constructor Jordi Grau (Taller el Drac Petit)

Entitat Colla Gegantera de Mollet del Vallès

Més informació

En Mir de Mollet i na Guillema Manlleu representen els senyors feudals de la vil·la al segle XII. Van néixer per fer d’ambaixadors de la cultura molletana arreu del país, i ocasionalment a l’estranger; prenent el relleu d’en Vicenç i la Marinette, que passaren a ser els Gegants Solemnes de la ciutat. Són els protagonistes d’una llegenda, una història d’amor que va acabar en tragèdia:

En una de les batalles que hi va haver a la comarca d’Osona a finals del segle XII, en Mir de Mollet va lluitar a favor d’un personatge molt conegut, Bernat de Manlleu. En agraïment, aquest el va convidar a passar uns dies a casa seva i allà en Mir va conèixer a Guillema de Manlleu, de qui es va enamorar bojament. Les respectives famílies no estaven d’acord amb aquest enllaç matrimonial però finalment el pare de Guillema, va donar la seva benedicció i se celebrà el casament. Malauradament, però, va ser inevitable que les dues famílies s’enfrontessin en una violenta lluita en la qual Mir va morir.

Passaren els anys i Guillema de Manlleu, la vídua de Mir de Mollet, poc abans de morir de tristesa, va acudir a una fada i li demanà que amb els seus encanteris fes possible que ella i en Mir restessin per sempre més junts a Mollet. La fada li va prometre que, abans que acabés el mil·lenni, tornarien a viure plegats. Seria sota noves formes, colors i paisatges, però seria. Aleshores, res ni ningú no els podria separar i viurien feliços durant molt de temps a la terra del seu home, la terra de Mollet del Vallès.

Autor/a text: Pau Garcia

Fitxa enviada per: Kevin Noguera
Fitxa actualitzada per: Pau Garcia
Darrera actualització: 19/12/2020

Consulta altres fitxes de gegants