Gegants Nous de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
Gegants Nous de Mollet del Vallès

Autor/a foto: Josep Ramon Garcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillema de Manlleu i Mir de Mollet

Mesures gegant: 3,46m, geganta: 3,43m

Any 1999

Constructor Jordi Grau (Taller el Drac Petit)

Entitat Colla Gegantera de Mollet del Vallès

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

En Mir de Mollet i na Guillema Manlleu representen els senyors feudals de la vil·la al segle XII. Van néixer per fer d’ambaixadors de la cultura molletana arreu del país, i ocasionalment a l’estranger; prenent el relleu d’en Vicenç i la Marinette, que passaren a ser els Gegants Solemnes de la ciutat. Són els protagonistes d’una llegenda, una història d’amor que va acabar en tragèdia:

En una de les batalles que hi va haver a la comarca d’Osona a finals del segle XII, en Mir de Mollet va lluitar a favor d’un personatge molt conegut, Bernat de Manlleu. En agraïment, aquest el va convidar a passar uns dies a casa seva i allà en Mir va conèixer a Guillema de Manlleu, de qui es va enamorar bojament. Les respectives famílies no estaven d’acord amb aquest enllaç matrimonial però finalment el pare de Guillema, va donar la seva benedicció i se celebrà el casament. Malauradament, però, va ser inevitable que les dues famílies s’enfrontessin en una violenta lluita en la qual Mir va morir.

Passaren els anys i Guillema de Manlleu, la vídua de Mir de Mollet, poc abans de morir de tristesa, va acudir a una fada i li demanà que amb els seus encanteris fes possible que ella i en Mir restessin per sempre més junts a Mollet. La fada li va prometre que, abans que acabés el mil·lenni, tornarien a viure plegats. Seria sota noves formes, colors i paisatges, però seria. Aleshores, res ni ningú no els podria separar i viurien feliços durant molt de temps a la terra del seu home, la terra de Mollet del Vallès.

Autor/a text: Pau Garcia

Fitxa enviada per: Kevin Noguera
Fitxa actualitzada per: Pau Garcia
Darrera actualització: 19/12/2020

Darreres fitxes consultades