Gegants Nous de Figuerola del Camp

Figuerola del Camp
Gegants Nous de Figuerola del Camp

Autor/a foto: Sergi Iglesias

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Arenal i Aubablanc

Mesures -

Any 2022

Constructor Sergi Iglesias

Entitat Colla Gegantera de Figuerola del Camp

Més informació

L'Aubablanc representa el vessant més feréstec del terme, la muntanya i la seva fauna. El seu cap combina les faccions d'un senglar i una guineu, habitants dels boscos del municipi, així com ulls d’àliga. El seu pit està cobert de plomes d'àliga cuabarrada, una espècie protegida que viu a les crestes de Figuerola. Porta l'aigua que baixa des de les rases de la muntanya i una xarxa per recollir escombraries. Du un cinturó de les pinyes i fruits que ha trobat pel bosc.

L'Arenal representa la plana de Figuerola, els conreus i l'entorn de la torre de la Mixarda. Al cap hi porta un cabell de vinya i olivera guarnit amb altres fruits com l'avellana on viu una òliba blanca, com les que viuen a la torre de la Mixarda. Al pit li neix una figuera amb les seves fulles, representatives de l'escut de Figuerola. Les seves mans representen les arrels que simbolitzen l'arrelament dels gegants i del poble a les terres del terme. El seu cabell d'arbre fruiter o cultivable està cobert amb una borrassa per collir fruits.

 

Autor/a text: @arenaliaubablanc

Fitxa enviada per: Daniel Porta

Darreres fitxes consultades