Gegants Ducs de Sabadell

Sabadell
Gegants Ducs de Sabadell

Autor/a foto: Roger Rocabert

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elisenda i Roger

Mesures 3,70m

Any 1956

Constructor Desconegut

Entitat Gegants de Sabadell

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Roger i l'Elisenda són dos gegants que van ser estrenats l'any 1956 i van ser dissenyats per Alexandre Cirici Pellicer. En un primer moment, es va preveure que mesurarien 4,25 metres i pesarien 90 quilos, però finalment es va decidir reduir-ne la mida i van acabar mesurant 3,70 metres.

El Roger representa l'heroi i la defensa del dret, mentre que l'Elisenda simbolitza la bellesa i la gràcia. En la seva mà dreta, porta una almorratxa per portar perfums, un detall que afegeix encara més caràcter i personalitat als gegants. Aquests dos personatges han estat presents en moltes festes i celebracions populars al llarg dels anys i han esdevingut autèntics símbols de la cultura i la tradició catalana.

Els gegants han patit nombrosos canvis i transformacions al llarg del temps. L'any 2008 es va decidir fer una rèplica dels seus vestits antics per tal de preservar la seva imatge original i mantenir viva la seva història i la seva tradició. Així, els gegants continuen sent una part fonamental de les festes populars i les celebracions culturals a Catalunya, i segueixen emocionant i fascinant a totes les persones que els contempla.

Autor/a text: Gegants de Sabadell

Fitxa enviada per: Roger Rocabert Pemanyer

Darreres fitxes consultades