Gegants del Rodal de Sabadell

Sabadell
Gegants del Rodal de Sabadell

Autor/a foto: Iván Cantón

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms La Mola i el Montcau, la Farigola i l'Espígol

Mesures gegant: 3,50m, geganta: 3,50m, gegantó: 1,90m, gegantona: 1,82m

Any 1994

Constructor Carles de Miguel

Entitat Colla Gegantera Gegants del Rodal de Sabadell

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El nom de Gegants del Rodal fa referència als camps i boscos que envolten Sabadell, molt apreciats per anar d’excursió, a peu o en bici. Són un conjunt de gegants excursionistes, vestits i abillats amb la roba clàssica dels aficionats a aquesta activitat, i amb els braços bojos, com els dels Gegants del Carnaval de Solsona.

Els dos gegants principals estan fets de cartró pedra i porten el nom de les dues muntanyes veïnes més significatives (La Mola i el Montcau), on molts dels membres de la colla es van iniciar a l’excursionisme; mentre que els gegantons duen el nom de dues plantes aromàtiques típiques dels nostres boscos (l’espígol i la farigola).

El Montcau (3,50 m, 40 Kg) porta motxilla, camisa de franel·la a quadres i gorra de llana. La Mola (3,50 m, 50 kg) porta també motxilla i vestit estampat de flors primaverals amb barret de palla. Pel que fa als gegantons, l’Espígol (1,90 m/ 10 kg) representa un noi que porta també camisa a quadres i gorra de llana, mentre que la Farigola (1,82 m/ 10 kg) és una noia amb vestit de flors i un bolset amb un farcellet de plantes aromàtiques.

Els quatre gegants van acompanyats per dos capgrossos que representen una guineu del bosc i un petit drac. Constructors: l’any 1994 un grup d’amics excursionistes que havien portat gegants al Barri de La Concòrdia de Sabadell dirigits per l’artista Carles de Miguel van fer el Montcau i la Mola i dos capgrossos que aviat van deixar de sortir degut al seu pes.

Molt més endavant (2008) s’incorporarien els gegantons l’Espígol i la Farigola, construïts per la família Aranda-Llorens amb l’ajut de l’artista Àngels Calvo. La col·lecció s’acabà de completar el 2009 amb l’adquisició del Drac Robert i la Guineu Guilla, construïts al taller Hernández d’Olot.

Autor/a text: Colla Gegantera Gegants del Rodal de Sabadell

Fitxa enviada per: Iván Cantón

Darreres fitxes consultades