Gegants del Carrer Princesa de Barcelona

Barcelona
Gegants del Carrer Princesa de Barcelona

Autor/a foto: Martí Sentís

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Emili i Maria Loreto

Mesures gegant: 2,10m , geganta: 2,10m

Any 1983

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Colla Amics dels Gegants del Carrer de la Princesa

Més informació

Són uns gegantons que pertanyen al Carrer Princesa de Barcelona (Ciutat Vella), propietat de la família Nogués-Rodés. Aquesta parella de gegantons varen ser els primers gegants privats que va tindre la ciutat i representen un rei i una reina de l'Edat Mitjana.

Aquests gegants els va comprar Josep Maria Nogués, perquè volia unes figures que representessin el carrer. Són unes figures fetes en sèrie del taller El Ingenio, per aquest motiu podem trobar molts gegantons per Catalunya que són idèntics.

És varen estrenar per les Festes de Santa Eulàlia del 1983 i van ser batejats amb els noms dels pares del propietari, que els va portar durant molts anys. 

L'any 2002, és va afegir un altre gegantó que representa l'avi dels Nogués-Rodés, en Joaquim Partagàs, que era més conegut com El Rei de la Màgia. I des d'aleshores, sempre els acompanya a la parella de gegantons allà on els demanin.

Els Gegantons del Carrer Princesa sempre participen en la Festa Major del Barri i com també per les Festes de Santa Eulàlia i la Mercè.

Autor/a text: Mariona Escubós

Fitxa enviada per: Robert Carles Quirantes
Fitxa actualitzada per: Mariona
Darrera actualització: 01/09/2021

Darreres fitxes consultades