Gegants del Barri Montserrat · Amics dels Gegants Montblanc

Montblanc
Gegants del Barri Montserrat · Amics dels Gegants Montblanc

Autor/a foto: Mari Hurtado-Arxiu Amics dels Gegants

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Maties, Montserrat i Marc

Mesures gegant: 3,75m , geganta: 3,60m, gegantó: 2,45m

Any 1994

Constructor Cisco Pallissó i Josep M. Civit

Entitat Colla Gegantera 'Amics dels Gegants' Montblanc

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L’entitat 'Amics dels Gegants' de Montblanc (Tarragona), fou creada per un grup de joves de la població l'any 1994. El 20 d'agost d'aquest any va tenir lloc la presentació i el bateig dels primers Gegants: Maties i Montserrat (parella de catalans), que corresponen al nom del patró de la Ducal Vila i la patrona del Barri. El 27 d'abril de 1996, s'estrenava el Gegantó Marc, que és un manotes portat pels nens i les dones.

El setembre de 1997, surgia el grup de grallers, el qual acompanya musicalment als Gegants en totes les seves actuacions. Finalment el 15 d'agost de 1999 un nou Gegant, en Vinyols, entrava a la Colla, en commemoració del cinquè aniversari, representant així un graller-geganter de la nostra Colla. No obstant, el nostre patrimoni més antic són els Nans, que daten de l'any 1947 i són: el Guàrdia, el Follet, el Pallaso, el Torero, el Negrito i la Gitana. 

Hem organitzat 25 trobades de gegants a la Vila de Montblanc. Tampoc no hem faltat a les 'Ciutat Gegantera de Catalunya' de Lleida, Esplugues de Llobregat, Móra d'Ebre, Vic, Barberà del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Carles de la Ràpita, Mollet, El Prat, Capellades, Montblanc, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Tàrrega, Manlleu, La Seu d'Urgell, Calella i Terrassa. Pel que fa a la 'Trobada Nacional de Capgrossos de Catalunya' hem estat a Capellades, Argentona, Esplugues, Manresa, Alcarràs i Juneda.

Autor/a text: Ivan Besora

Fitxa enviada per: Ivan Besora Roig
Fitxa actualitzada per: Ivan Besora Roig
Darrera actualització: 14/04/2021

Darreres fitxes consultades