Gegants de Masquefa

Masquefa
Gegants de Masquefa

Autor/a foto: Flama Cultura

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Isidre i Magdalena

Mesures gegant: 3,80m, geganta: 3,45m

Any 1987

Constructor Toni Mujal

Entitat Colla Gegantera de Masquefa

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L’origen de la història dels Gegants de Masquefa es remunta al 1985. Aquell any, el pòrtic del llibret de Festa Major de Santa Magdalena duia un poema que encoratjava els masquefins i les masquefines a promoure una parella de gegants pròpia, i animava els regidors del Consistori a ajudar a fer-ho possible.

Amb la voluntat d’implicar tothom, es va proposar als alumnes de l’escola El Turó fer uns dibuixos de com haurien de ser els gegants. Amb aquests esbossos, van encomanar-li al Toni Mujal la construcció de les figures. Els Gegants de Masquefa són, per tant, personatges imaginaris.

Porten els noms dels patrons de la Vila, Isidre i Magdalena. Es van estrenar per Sant Joan de 1987 i van ser apadrinats pels gegants vells de la Beguda i els de Capellades.

L’any 2015 es va presentar una rèplica de les figures, per tal de conservar en bon estat els Gegants de Masquefa. D’aleshores ençà els originals només surten a dansar el 22 de juliol amb motiu de la diada de Santa Magdalena.

Autor/a text: Colla Gegantera de Masquefa

Fitxa enviada per: Lluís Ardevol
Fitxa actualitzada per: Oriol Giraldos
Darrera actualització: 17/05/2023

Darreres fitxes consultades