Gegantons de Masquefa

Masquefa
Gegantons de Masquefa

Autor/a foto: Roger Vázquez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere Pau i Roser

Mesures gegantó: 2,10 m, gegantona: 2,00 m

Any gegantó: 2013, gegantona: 2015

Constructor Toni Mujal

Entitat Colla Gegantera de Masquefa

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

A finals de l'any 2012, la Colla Gegantera de Masquefa va endegar el projecte de construcció d'una parella de Gegantons, que s'incorporaria al Seguici Festiu, amb la voluntat d'apropar el fet geganter als joves masquefins.

Després d'un temps de recerca, el 20 de juliol de 2013, en el marc de la Festa Major de Santa Magdalena, es va presentar el Pere Pau, que representa en Joaquim Pere Pau Marinel·lo i Bonastre: un masquefí, conegut amb el sobrenom del Ferré de Masquefa, que va néixer l'any 1832 en el si d'una família humil i treballadora. Els anys el van portar a convertir-se en oficial de l'escamot carlí del Tòfol de Vallirana. Durant la Guerra dels Matiners, va ser capturat i passat per armes al corraló de l'Estació de Masquefa, amb vint-i-tres anys.

El 16 de maig de 2015, amb motiu de la Festa Major petita de Sant Isidre, es va presentar la Gegantona: la Roser Martí i Torres, filla secreta de la masquefina Maria Torres. Malgrat que pertanyia al bàndol liberal, com els seus germans —el Noi i el Xic de la Barraqueta—, el seu amor incondicional per en Pere Pau va fer que visqués a Masquefa i lliurés el seu cor a l'enemic.

L'any 2017, els Gegantons de Masquefa van estrenar una dansa pròpia: el Ball d'en Pere Pau i na Roser, amb música de David Oliva i coreografia de Joan Olivella i Roger Vázquez.

Autor/a text: Colla Gegantera de Masquefa

Fitxa enviada per: Roger Vázquez Claravalls

Darreres fitxes consultades