Gegants de les Franqueses del Vallès

Les Franqueses del Vallès
Gegants de les Franqueses del Vallès

Autor/a foto: Eric Aguilar

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms El Marquès, La Pagesa i en Miquelet

Mesures gegant: 4m i 45kg, geganta: 3,70m i 4okg, gegantó: 2,30m i 20kg

Any 2015

Constructor Jordi Grau (Taller el Drac Petit)

Entitat Associació Gegants de les Franqueses

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants de les Franqueses del Vallès es van inaugurar el 19 de setembre del 2015. Van estar presents els gegants de Mollet del Vallès i els gegants vells de Granollers. Els gegants de Mollet són els padrins de la geganta i els de Granollers el del gegant.

El Marquès és la representació del primer marquès de Les Franqueses, en Joan Sanpera i Torres. És un dels grans benefactors del municipi, va construir, entre altres, l'ajuntament modernista, l'actual escola de música, l'antic escorxador municipal o el cementiri entre d'altres. En la seva mà esquerra porta un pergamí que representa el document del donatiu de l'edifici de l'ajuntament al poble, i en el dit cor de la mà dreta porta un anell amb el segell amb l'escut del marquesat.

La Pagesa representa els orígens agrícoles i ramaders del nostre poble. Al cistell porta mongetes del ganxet, denominació d'origen de la comarca i herbes remeieres.

El gegantó Miquelet, representa els nouvinguts al municipi que s'hi han integrat. Representa andalusos i extremenys arribats a la dècada dels 60 i 70 del segle passat.

Autor/a text: Eric Aguilar

Fitxa enviada per: Eric Aguilar Granado

Darreres fitxes consultades