Gegants de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu de Llobregat
Gegants de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat

Autor/a foto: David Márquez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guillem i Violant

Mesures Ell 3,70m i ella 3,40m

Any (anterior versió 1985) actuals 1987

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Colla de geganters de Sant Feliu de Llobregat

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Amb l’arribada de la democràcia i la creació de noves figures, l’any 1985 l’ajuntament decideix crear dos nous gegants, en Guillem i la Violant juntament amb el drac, al Taller Can Boter de Tiana.

Els dos personatges escollits tenen a veure amb la història de la ciutat, ell, un cavaller de la senyoria Durfort de Sant Feliu del segle XIII, i ella la Reina de la Corona d’Aragó Violant de Bar, en record a una breu estada a la població. 

Tot i així, aquells primers gegants, no eren gaire agraciats, fet que l’any 1987, i per fi ja els definitius, arriben a la ciutat els actuals gegants Guillem i Violant, fets pel mestre Manel del popular taller Casserras de Solsona.

La llegenda de les figures explica que el temut Drac, que tenia atemorits als santfeliuencs, volia cruspir-se a la Violant de Bar. Gràcies a en Guillem, el valent cavaller, la Violant va ser salvada de les urpes de la ferotge bèstia. Els dos personatges es van enamorar i per celebrar la mort del Drac, van ballar al bell mig de la plaça envoltats de tots els ciutadans de Sant Feliu. 

Any rere any formen part de les Festes de Primavera i de la Festa de Tardor, on són protagonistes d’uns dies intensos i que els podem trobar a El Seguici i Ball d’Entremesos, a la Trobada Gegantera la qual ja supera la XXXVa edició, i durant la cercavila dels elements del Seguici de la ciutat, on al final d’ella, s’executa la Llegenda dels gegants i el drac.

Autor/a text: Pere Marañon

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: David Márquez
Darrera actualització: 16/06/2022

Darreres fitxes consultades