Gegants de Gisclareny

Gisclareny
Gegants de Gisclareny

Autor/a foto: Queralt Tor

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roser i Miquel

Mesures -

Any Anys 70

Constructor Veïns del poble

Entitat Ajuntament de Gisclareny

Més informació

Els Gegants de Gisclareny son un gegants "senzills", però entranyables i propers. Són la Roser i el Miquel, el nom dels dos patrons del municipi.

Els van fer els propis veïns del poble a mitjans dels anys setanta. Tothom hi va participar amb el que bonament va poder i tot plegat d'alguna manera ho coordinava una professora d'arts plàstiques que estiuejava al poble.

La base és molt senzilla, són dos tambors d'aquells de sabó per la roba recoberts de guix i no tenen braços. No pesen especialment però no són de gaire bon portar perquè tot el pes està concentrat a la part del cap. Durant molts anys es van guardar a l'església, en un lloc preferent al costat de l'altar, però les condicions d'humitat de l'edifici els va malmetre molt, tant l'estructura de guix com la roba. Fa poc més de deu anys, uns veïns es van aplegar per fer-los una petita restauració: es va reforçar l'estructura, es van enguixar i pintar de nou i es van arreglar els vestits. Des de llavors surten un cop l'any, el diumenge de festa major just després de la xocolatada popular. Durant la resta de l'any es guarden a la sala d'actes del centre cívic que ofereix unes condicions d'humitat i temperatura més constants i que n'asseguren la seva bona conservació. 

Sabem que són uns gegants "diferents" dels que hi ha a la resta de pobles o ciutats però aquí ens els estimem especialment perquè ens són molt propers.

Autor/a text: Queralt Tor

Fitxa enviada per: Queralt Tor

Darreres fitxes consultades