Gegants de Benicarló

Benicarló
Gegants de Benicarló

Autor/a foto: Òscar Nos

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Mar i Tolo

Mesures Mar: 3,63 m, Tolo: 3,60 m

Any 1991

Constructor Escola d'Arts i Oficis Fallers de Benicarló

Entitat Ajuntament de Benicarló

Més informació

Tolo i Mar són els gegants oficials de la ciutat, van ser construïts per a la Comissió de Festes i formen part de l’imaginari del protocol dels actes més assenyalats del calendari festiu de la ciutat (Reis, Corpus, Festes d’Agost i Diada del País Valencià). La construcció va anar a càrrec de l’Escola d’Arts i Oficis Fallers de Benicarló i la confecció del vestuari a càrrec del taller de Tall i Confecció de la Universitat Popular de Benicarló. Des de llavors, són portats per la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló.

Mar representa una reina, i el seu nom correspon a la patrona de Benicarló, Santa Maria de la Mar, mentre que Tolo representa la figura d’un rei (ambdues figures segueixen la tradicional simbologia cristiana) i el seu nom ve donat pel diminutiu del nom del patró de la ciutat, Sant Bartomeu. 

L’any 2008 van estrenar uns nous vestits fets com una rèplica dels anteriors i l’any 2009 es van restaurar els caps i braços, deixant-los amb l’aparença que podem gaudir actualment que va anar a càrrec de l’artista faller benicarlando Dani Ballester. Des de l’any 2011, en el marc de la XXI Trobada de Gegants i Cabuts de la ciutat, la colla els va regalar un complement per a cadascú. Tolo porta a la seva mà dreta una rèplica de la carta pobla de Benicarló i Mar porta a la seva mà dreta un ram de flors.

Autor/a text: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló

Fitxa enviada per: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló
Fitxa actualitzada per: Òscar Nos
Darrera actualització: 07/02/2021

Darreres fitxes consultades