Gegantons Pau i Anna de Benicarló

Benicarló
Gegantons Pau i Anna de Benicarló

Autor/a foto: Òscar Nos

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pau i Anna

Mesures 2,00 m

Any Pau: 2008 / Anna: 2018

Constructor Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló

Entitat Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló

Més informació

És un home del camp, amb la seua brusa negra característica dels llauradors. Representa i agafa el nom d’un dels personatges d’una obra teatral nadalenca benicarlanda: L’Estel del Collet: Nadal a Benicarló. Per les seves dimensions i pes, està pensat per a que el porten els mes xicotets de la Colla i fins l’estiu de 2012 va portar rodes per a que els petits geganters tingueren un descans i el pogueren arrossegar.

Amb motiu del 10é aniversari de Pau i a causa del deteriorament de la primera versió de Pau es va fer una reconstrucció de la figura per a adaptar-la als nous temps i poder millorar les reparacions que s’han de fer pel pas del temps. Així mateix, es va decidir fer-li una parella perquè la Colla havia incrementat els membres que portaven a Pau i podria ser un incentiu per ells.

A principis de 2018 uns quants membres de la Colla van començar amb la reconstrucció i construcció de la nova gegantona que van ser presentats a les Festes Patronals de l’any 2018. El vestuari va anar a càrrec d’Ana Genovés, membre de la Colla.

Pel que fa a la nova gegantona es va decidir que s’anomenaria Anna en homenatge a uns dels principals personatges de l’Estel del Collet i que forma part de la mateixa escena que Pau: ANNA i seguiria representant una llauradora de la nostra ciutat com el seu company.

Autor/a text: Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló

Fitxa enviada per: Gegants i Cabuts de Benicarló
Fitxa actualitzada per: Òscar Nos
Darrera actualització: 07/02/2021

Darreres fitxes consultades