Gegants de Bellcaire d'Empordà

Bellcaire d'Empordà
Gegants de Bellcaire d'Empordà

Autor/a foto: Gegants Empordà

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Joan i Caterina

Mesures -

Any gegant: 1987 geganta: 1983

Constructor Francesc Pujol

Entitat -

Més informació

La geganta Caterina va ser confegida el 1983, a iniciativa d’un col·lectiu palsenc. El disseny i la construcció foren obra de Francesc Pujol Boira, i el vestuari de Pepito Fàbregas i Adelina Aynier.

El gegant Joan va ser concebut l’any 1987 a iniciativa de l’Ajuntament de Bellaire, amb un cost de 5.000 pessetes. El disseny i construcció van ser també obra de Francesc Pujol, junt amb un grup de joves de la vila, i elvestuari també el van realitzar Pepito Fàbregas i Adelina Aynier.

Si bé durant uns anys els Gegants de Bellcaire van mantenir una tasca encomiable, amb activitats a les celebracions locals i a d’altres indrets com la seva participació en diverses ocasions a la marxa popular delXino-xano, de 20 km., d’un temps ençà han cessat la seva activitat. Actualment es troben al castell de Bellcaire, dempeus i ben dignes, tot esperant una desitjada rehabilitació que els permeti de tornar a presidir les commemoracions locals i prendre part a d’altres festes de les nostres contrades.

Autor/a text: Revista del Baix Empordà

Fitxa enviada per: Gegants Empordà

Darreres fitxes consultades