Gegants d'Alcanó

Alcanó
Gegants d'Alcanó

Autor/a foto: Ajuntament d'Alcanó

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Magdalena Candela, Pere Blai i Manelet

Mesures gegants: 3,10m, gegantó: 2,25 m

Any 2003 (gegants), 2012 (gegantó)

Constructor Manel Vidal

Entitat Ajuntament d’Alcanó

Més informació

Pere Blai, el nom del gegants es va ficar pels dos sants més importants del poble, on celebrem la festa major. Magdalena Candela, porta el nom del postre típic de la població, les magdalenes i Candela pel dia del seu bateig, la candelària. Van ser un obsequi al poble pel mateix constructor i dos amics seus, Pere Roca Viaña i Josep Mª Ricart Florensa, que són alhora fills del poble. Els vestits van ser confeccionats per l'Associació de Dones del municipi, amb una molt bona col·laboració.

El gegantó va ser estrenat durant les jornades culturals de lany 2012, es va realitzar una votació entre tots els veïns del municipi per triar el nom del nou gegant. Entre les 3 opcions possibles, Josepet, Jaumet i Manelet, el diumenge 17 de juny es va saber que el nom guanyador era el de Manelet.

L'any 2016 es renova el vestuari dels gegants i el gegantó. Les modistes van ser, Núria Rivera Solsona, Elisa Chaparro Rodríguez, Rosa Jové Florensa, Maria Ricart Barberà, Mercè Roca Viaña, Ramona Farran Florensa, Margarita Aranda Comabella i Montse Rubio Roca.

Autor/a text: Ajuntament d'Alcanó

Fitxa enviada per: Ajuntament d'Alcanó

Darreres fitxes consultades