Gegants de les Borges del Camp

Les Borges del Camp
Gegants de les Borges del Camp

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Seré i Marinada

Mesures gegant: 3,80m , geganta: 3,65m

Any 1986

Constructor Francesc Javaloy

Entitat Colla Gegantera de les Borges del Camp

Més informació

L'any 1986 es va crear la colla gegantera de Les Borges del Camp ja que hi havia moltes ganes de dur a terme costums i tradicions populars tan nostres i una bonica manera de fer-ho va ser creant aquestes dues figures que ens representessin per arreu del país. Una vegada construïts i vestits, els faltaven els noms i després de pensar-ho molt, es va decidir posar-los el nom dels dos vents que tan bufen a la nostra terra: “ El Serè i la Marinada“. Van ser batejats el 10 de novembre de 1986.

La colla es va anar fent gran, ja que molta gent s'hi va anar afegint, és per això i per l'entusiasme de la canalla que es van crear dos capgrossos que són la Negreta en forma d'avellana i en Tomeu un cap gros d'un pagès català i darrerament s'hi ha introduït un altre en forma de vaca i el seu nom és Marcel·lina.

És una colla participativa a la que li agrada molt anar a cercaviles dels pobles veïns durant l'any i també col·laborar amb els actes del poble, fent cada any la seva cercavila per la Festa Major del setembre en Honor a la Mare de Déu de la Riera i una altre petita cercavila d'hivern per la Festa Major de Sant Antoni.

Autor/a text: Colla Gegantera de les Borges del Camp

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 01/04/2021

Darreres fitxes consultades