Gegantó Torres de la Festa Major de Gràcia

Barcelona
Gegantó Torres de la Festa Major de Gràcia

Autor/a foto: Geganters de Gràcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegantó Torres

Mesures 3,00m

Any 2007

Constructor Àngels Jutglar

Entitat Fundació Festa Major de Gràcia

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Gegantó Torres és una figura propietat de la Fundació Festa Major de Gràcia, construïda l’any 2007 per l’artista gracienca Àngels Jutglar, la creadora, també, dels Gegants i alguns Gegantons de Gràcia. Representa el Sr. Albert Torres, antic president de la Federació de carrers de la Festa Major de Gràcia, càrrec que ocupà durant gairebé vint anys.

La seva estrena fou el 16 d’agost, en el marc de l’Ofrena a Sant Roc dins dels actes de la Festa Major de Gràcia. El gegantó té una funció important: cada any, el divendres més proper a la festivitat de Sant Jaume (25 de juliol), és l’encarregat de presentar la samarreta de la Festa Major, dissenyada especialment per l’ocasió, agafant els elements que apareixen al cartell. Durant l’acte de Presentació de la Festa Major, la presidenta o el president de la Fundació, juntament amb els representants polítics, col·loquen la samarreta al penja-robes que duu el Gegantó Torres i tot seguit balla a la plaça de la Vila de Gràcia.

Va vestit amb una camisa rosada, una corbata de colors terra i una faldilla de color gris. A la mà dreta, duu el penja-robes que s’utilitza per exhibir, any rere any, la samarreta de la Festa Major.

Autor/a text: Geganters de Gràcia

Fitxa enviada per: Ricard Ellis i Rovira

Darreres fitxes consultades