Gegant de la Família Castelló de Barcelona

Barcelona
Gegant de la Família Castelló de Barcelona

Autor/a foto: Lluís Castelló

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Manel 'el Pescador'

Mesures 2,14m

Any 1995

Constructor Joan Castelló i Vendrell

Entitat Colla Gegantera de la Família Castelló de Barcelona

Més informació

Entre els anys 1995-96, Joan Castelló i Vendrell, cap de la familía Castelló i Masip va construir per al seu fill Lluís, un gegantó que formaria part de la familía. Aquest gegantó que simbolitza un pescador d'aigua salada, s'anomena 'Manel, per retre un petit homenatge a l'avi matern d'en Lluís.

El gegantó Manel durant un temps va poder sortir, amb l'ajut de l'Associació de veins i amics del barri del Putxet i de l'Agrupament escolta Pere IV. Tres anys desprès, l'any 1998, i per iniciativa del barri del Farró, va ser batejat,fent-li de padrins el gegant de la Barceloneta i la geganta de Sarrià-Sant Gervasi, essent els testimonis l'aliga i el Lleó del Bestiari Històric de Barcelona.

Diu la Llegenda que en Manel s'enamorà d'una noia molt maca i de casa bona, que també li corresponia, tot i l'oposició de la seva familía. En Manel emprengué un llarg viatge i al tornar ningú no li va saber donar raó d'ella.
Aleshores,en Manel la va cercar per tot arreu; algú li va dir que li havia semblat veure-la en el barri de la Sagrada Familía i s'hi va instal·lar durant un temps, pero no va tenir sort. En Manel decebut, es tancà a casa. Alguns amics, compadits de la seva desgràcia el conviden de tant en tant a les seves sortides, per si algun dia apareix.

Autor/a text: Lluís Castelló

Fitxa enviada per: Lluís Castelló

Darreres fitxes consultades