Gegant d'Argelaguer

Argelaguer
Gegant d'Argelaguer

Autor/a foto: Geganters d'Argelaguer

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Màssio

Mesures 3,65 m

Any 1997

Constructor Àngels Figuerola

Entitat Associació de Geganters d'Argelaguer

Més informació

El gegant Màssio va ser construït per l’Associació de Geganters d’Argelaguer l’any 1997. El seu bateig es va dur a terme el 14 de desembre del 1997,durant l'acte hi va haver una gran participació dels veïns del poble, que van donar la benvinguda al gegant amb molta alegria. Els primers balladors del gegant van ser en Josep Dorca i en Pere Fábrega.

En la construcció d’en Màssio varen participar moltes persones. El cap va ser obra de escultora de Sant Jaume de Llierca Àngels Figuerola, que va fer servir de model l’Artur Ginesta, veí d’Argelaguer i un dels promotors de la colla. El cap està fet de paper cartró i les mans de fibra de vidre. L’estructura del cos és de reixat metàl·lic i tub d’alumini sobre un cavallet de fusta que va ser construït per en Jordi Subirós. La roba va ser confeccionada per la modista Carme Jodar.

En Màssio representa un moliner en homentage a un dels molts oficis tradicionals que s’han anat perdent i que a Argelaguer va tenir molta importància.  Diu la llegenda de que aquest gegant representaria un moliner d’Argelaguer que va acollir un infant per criar-lo junt amb els seus propis fills i que aquest nen era Sant Damas, patró del poble.

El gegant Màssio fins a la darrera restauració feta per l’Eduard Granados a la darreria de 2011 media 3,65 metres d’alçada i pesava 48 kilos. En l'actualitat pesa 40 kg

El Gegant surt pels volts del l'11 de desembre (diada de Sant Damas).

Autor/a text: Mariona Escubós

Fitxa enviada per: Mariona

Darreres fitxes consultades