Gegants de Montagut

Montagut i Oix
Gegants de Montagut

Autor/a foto: Miquel Corney

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms L'Esparver i Coralí

Mesures gegant: 4,00m, geganta 3,50m

Any 1999 (Esparver) i 2000 (Coralí)

Constructor M. Jesús Ferrusola

Entitat Terra Aspra

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El gegant que va ser presentat el 27 de juny de 1999. La creació del Gegant va ser impulsada per l'Agrupació Terra Aspra de Montagut. El Gegant va estar dissenyat i construït per M. Jesús Ferrusola i que representa un trabucaire. El seu nom és el de L'Ivo (L'Esparver) que va ser un conegut bandoler que va immortalitzar Marià Vayreda a la seva novel·la "La Punyalada". El Gegant fa 4 metres d'alt i pesa uns 50 kgs. Els materials utilitzats per la seva construcció va ser fibra de vidre, fusta,etc. i ademés en la seva realització (a més de l'artista i l'Ajuntament) també hi van col·laborar diverses persones del poble, que van aportar el vestuari, materials,feina,etc.

El 22 d'octubre del 2000 és va presentar a la Gegantessa Coralí, també creat per M. Jesús Ferrusola. El nom de la Gegantessa evoca la seva procedència de l'Alta Garrotxa i en el que també té relació amb el llibre de Marià Vayreda, i així és vincula amb el Gegant.

Autor/a text: Mariona Escubós

Fitxa enviada per: Miquel Corney
Fitxa actualitzada per: Mariona
Darrera actualització: 11/01/2021

Darreres fitxes consultades