Gegants de Les Preses

Les Preses
Gegants de Les Preses

Autor/a foto: Adán Perea

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elionardis i Ricarda

Mesures Gegant 3,85, Gegantessa 3,63

Any 1996

Constructor Pere Sala

Entitat Ajuntament de Les Preses

Més informació

El 13 d’octubre de l’any 1996, el poble de Les Preses va estrenar la seva parella de Gegants, l’Elionardis i la Ricarda, que prenen el nom de dos nobles del segle X molt lligats amb la història local.

La idea i la direcció artística de la parella va anar a càrrec de Miquel Duran, conegut pintor de Les Preses, i l’escultor Pere Sala va modelar els busts. Diverses persones del poble van col·laborar confeccionant els vestits i les carcasses dels gegants. Joan Pont va compondre la música i Frederic Gaude en va fer la coreografia; la lletra del ball fou escrita per la poetessa Montserrat Vayreda.

Els Gegants de Les Preses només surten en dues ocasions, per la Festa del Roser (4t diumenge de maig) i la Gala de Les Preses (la festa major, pels volts del segon diumenge d’octubre). Tampoc fan sortides fora del municipi, i la resta de l’any estan endreçats juntament amb la comparsa de la Granota i els Calabotins.

Autor/a text: Adán Perea

Fitxa enviada per: Adán Perea i Cívico

Darreres fitxes consultades