Entrevista a l'organització de la Fira del Món Geganter 2021

29/06/2021 07:35

Foto: Comissió Fira Món Geganter

Avui us portem una entrevista diferent per conèixer els detalls i les novetats d'una de les properes festes geganteres més assenyalades. Entrevistem conjuntament a la Comissió de la Fira del Món Geganter i la Colla Gegantera de Castellbisbal en el marc de la XIII Fira del Món Geganter 2021 del 17 de juliol.

Entrevista a l'organització de la Fira del Món Geganter 2021

- Comissió de la Fira del Món Geganter
- Colla Gegantera de Castellbisbal

 

1- Com sorgeix la idea de crear una Fira del Món Geganter? 

L’any 2005, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va fer a Vilassar de Dalt una petita fira del món geganter en mig de la Festa dels vint anys dels Gegants de l’ACGC, no va ser fins a l’any 2007 on la junta directiva junt amb la colla de geganters de Pineda de Mar va organitzar-se la primera edició de la Fira del Món Geganter.

La Fira del Món Geganter és una de les tres activitats principals de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Aquest esdeveniment ofereix un punt de trobada i d’intercanvi a totes aquelles persones interessades en la cultura gegantera. Amb aquest objectiu, es divulguen les actuacions i iniciatives que incideixen directament en el món geganter, que es presenten durant el cap de setmana de Fira, amb la trobada de colles i expositors, xerrades, taules rodones, tallers i formació, jocs i tallers infantils, concerts, mostres de balls… 

2- Perquè l'edició d'enguany es celebra a Castellbisbal?

Com a colla teníem en ment organitzar la cloenda de la 32a Ciutat Gegantera el passat mes d’abril de 2020, amb la voluntat de poder estrenar els vestits nous d’en Treball i na Cultura i fer un acte simbòlic de les anteriors Ciutats Geganteres. Finalment, a l’esclatar la pandèmia no ho vam poder realitzar i ara, al no haver-hi cap població que acollís la fira per aquest 2021 vam creure oportú que seria una bona idea organitzar la 13a Fira del Món Geganter com a cloenda de la Ciutat Gegantera 2019-2020.

3- Com viviu l'organització de la Fira en aquests temps que vivim?

La Comissió de Fira del Món Geganter ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies actuals, tot fent reunions per videotrucades i preparació de documentació mitjançant aplicatius de les xarxes socials, ara actualment amb la normativa més laxativa hem pogut veure’ns fa pocs dies per conèixer els espais i organitzar la distribució de tots els actes què és duran a terme el pròxim 17 de juliol a Castellbisbal. La veritat, vam fer la proposta de fer la Fira en format híbrid mig presencial/en línia i finalment en un mes i mig de feina de preparatius hem pogut organitzar quasi tot amb l’equip de comissió i la Colla Gegantera de Castellbisbal, perquè sigui presencial tot. 

4- Què podrem trobar a la Fira? Podeu desvetllar més informació?

Amb la situació pandèmica actual, tot i que sembla que ara hi ha una mica més de bonança, hem cregut oportú organitzar la fira compactada en un sol dia. En la seva programació trobarem les activitats habituals de la fira, com els tallers, el concert vermut, els expositors, l’espectacle... Tot i que no hi haurà passejades, també s’ha adaptat la presentació pública de les figures noves estrenades des de la darrera edició de la fira fins a l’actual, amb una exposició de les mateixes.

Tota la fira està pensada i creada per respectar les mesures sanitàries i de seguretat, amb accés lliure i aforament limitat. La única activitat que requerirà sol·licitar invitació, serà l’espectacle “Fins aviat Onada Gegant!”.

5- Que n'espereu del futur de la Fira?

Sobre el futur de la Fira, ens agradaria que fos un espai on les colles geganteres i tota aquella persona que té cert interès en la cultura popular trobi allò que necessita  del seu interès atès en l’actualitat i els temps que vivim, també seria prou interessant que fos un espai clau on les mestres i els mestres puguin venir a recollir informació i així dotar d’eines i material a tots els infants i joves sobre la nostra cultura popular i així despertar l’interès entre aquesta franja d’edat, sobretot per la continuïtat en el relleu de colles.

Ja per acabar, ens mostrem amb optimisme de la continuïtat de l’organització de Fira en l’any 2021 em rebut fins a tres peticions demanant informació sobre l’acolliment de Fira del Món Geganter. 

6- Voleu afegir alguna cosa més? 

Ja per acabar, sols resta dir-vos que us animem a participar el pròxim 17 de juliol a Castellbisbal, on podreu trobar una gran mostra amb quasi una trentena d’expositors, figures noves, una taula rodona sobre Festa i la pandèmia: afectació, adaptació i futur, també el gran espectacle de la nit on serà la clausura de la Fira del Món Geganter i també de Castellbisbal Ciutat Gegantera 2019, entre d’altres. 

Així doncs, us esperem a Castellbisbal a la XIII Fira del Món Geganter de Catalunya!

Categories:Entrevistes

Comparteix a les xarxes: