Gegants del Barri de Poblenou de Barcelona

Barcelona
Gegants del Barri de Poblenou de Barcelona

Autor/a foto: Robert Carles Quirantes

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Bernat i Maria

Mesures gegants: 3,70m

Any 1953

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Colla Gegantera de Poblenou de Barcelona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els gegants del Poblenou van nèixer el 1953 per iniciativa de les parroquies del barri: Sant Bernat Calbó i Santa Maria Taulat, de les quals els gegants porten el seu nom: Bernat i Maria.

Aquets gegants van ser construïts principalment per participar en la processó de Corpus Cristi. Aquets van ser arraconats arrel del Concili Vaticà II, a les golfes de Santa Maria del Taulat. No va ser fins l'any 1981 que aquets gegants van tornar a sortir el carrer i al mateix temps els van restaurar, per a que participesin en la Festa Major del barri. Al principi els portadors d'aquets gegants eren el geganters d'Arenys de Mar, però finalment una grup de joves del barri va agafar les rendes d'aquets gegants. Desde aquell moment la colla amb alts i baixos, no han deixat mai de participar en les festes del barri i en les que són convidats.

Autor/a text: Robert Carles Quirantes

Fitxa enviada per: Robert Carles Quirantes

Darreres fitxes consultades