Gegants Nous de la Plaça Nova

Barcelona
Gegants Nous de la Plaça Nova

Autor/a foto: Martí Sentís

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Roc i Laia

Mesures gegant: 4,05m, geganta: 3,95m

Any 1992

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Associació de Festes de la Plaça Nova

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Amb L'objectiu de preservar els vells gegants de sant Roc, l'any 1992, l'Associació de Festes de la Plaça Nova decidí encarregar al mestre Manel Casserras i Boix de Solsona uns gegants idèntics als vells però més grans. Els nous gegants vesteixen igual que els altres, seguint el disseny de 1955 d'Antoni de P. Rigau i recuperen elements que antigament havien dut els gegants vells, com la porra d'ell. Així mateix, la geganta nova llueix una diadema de metall amb incrustacions de pedreria i perles, mentre que la corona de la vella forma part de l'escultura. 

Els gegants nous de la Plaça Nova ballen el Ball de Santa Eulàlia, compost per Carles Mas i basat en una melodia del segle XVIII que formava part de la vida de la copatrona barcelonina. Habitualment, solen anar acompanyats pel seu grup de grallers, La Pessigolla, i el recuperat Nan Cu-cut. L'Associació de Festes de la Plaça Nova també compta amb uns gegants infantils, en Pipo i la Gal·la. 

Autor/a text: Bernat Roman Gresely (Associació de Festes de la Plaça Nova)

Fitxa enviada per: Kevin Noguera
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 05/07/2021

Darreres fitxes consultades