Gegants Vells del Poble-sec

Barcelona
Gegants Vells del Poble-sec

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Paral·lela, Sec i Paral·lel

Mesures 4,65m -sense plomall- i 42kg (Paral·lela) 4,45m i 45kg (Sec) 4,60m i 40kg (Paral·lel)

Any 1989

Constructor Tramoistes del Molino (cos i estructures), caps fets per la mateixa colla.

Entitat Colla gegantera del Poble-sec

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Fins a l'any 1989 el Poble-sec era un barri sense gegants, els mateixos fundadors de la colla es van posar mans a l'obra per construir els gegants que tindria el barri. Els gegants són fets de porexpan, fullola, fusta i làmines de ferro (que aporten el pes a les figures). En el seu moment van ser unes figures trencadores i impressionats, però per la seva construcció al cap de pocs anys es van fer malbé i per aquest motiu van ser rellevats pels gegants nous.

Les tres xemeneies, conegudes així popularment; representen: Una vedette corista d'"El Molino", un presentador i artista d'entre acte de músic hall, i el fum de les xemeneies que amaga l'esperit del barri. Fum que també és present en la cara posterior del tres. Les figures van fer l'última sortida el 12/3/22, Les figures es poden visitar al Centre Cultural Albareda, molt a prop de les tres xemeneies originals.

Autor/a text: Martí Sentís

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 17/03/2022

Darreres fitxes consultades