Gegants Vells de Castellterçol

Castellterçol
Gegants Vells de Castellterçol

Autor/a foto: Nicolàs Alonso

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Tallaferro i Griselda

Mesures gegant: 3,50m , geganta: 3,25m

Any 1954

Constructor Alexandre Cirici Pellicer de la Casa Zen

Entitat Colla Gegantera de Castellterçol

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Sembla que ja per la Festa Major de 1903 ja es van llogar uns gegants, els centenaris de Moià. Tanmateix, fou l’any 1954, quan alguns veïns de la població, manifestaven el desig de tindre una parella de gegants. En aquests anys era ben arrelada la Processó de Sant Víctor i companys màrtirs copatrons de la Vila, que es veneraven per la Festa Major d’estiu. Gràcies al banderer de l’any i altres persones, que van donar diners per als gegants i capgrossos, es va donar una empenta a la seva realització. S’inicià la seva construcció encarregada al Sr. Cirici Pellicer.

La proximitat del poble al monestir de Santa Maria de l’Estany va contribuir a concebre idees bàsiques. Calia que tinguessin un caràcter romànic, representessin símbols populars, que fossin unes peces originals, i que l’alçària, el pes i l’estretor, s’ajustessin a les peculiaritats de la Vila.
Els capgrossos, ja li van deixar fer més lliurement. S’identificaren amb els primers pobladors de les muntanyes catalanes.
Els gegants són fets de pasta de paper i l’estructura és de vímet. Encara avui la conserven i els permet un ball més airós.
Els gegants i capgrossos foren estrenats el 28 d’agost de 1954.

Autor/a text: Nicolàs Alonso

Fitxa enviada per: Nicolàs Alonso

Darreres fitxes consultades