Gegants reis de Falset

Falset
Gegants reis de Falset

Autor/a foto: Miquel Bové

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Antoni i Càndia

Mesures 3,80 m i 65 kg

Any 1954

Constructor Taller Ingenio de Barcelona

Entitat Ajuntament de Falset

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Reben els seus noms pels patrons del poble. Regalats a Falset per Josep Campàs, propietari de l'antiga fàbrica textil de Falset, la Falbar. Els gegants es van pagar amb butlletes de loteria de cinc pesetes les quals va vendre als habitants de Falset. Però quan els gegants van arribar a la vila, venien sense roba, així que diverses persones del poble es van prestar voluntàries per confeccionar uns vestits pels nous gegants de la vila.

Ells sempre han anat vestits de reis però no deixen de ser una parella ben rellevant. Tenen una característica força particular i és que els seus braços encaixen a la perfecció, cosa que els permet ballar els pasdobles dels nostres gralles i la banda de la vila abraçats.

L'Antoni i la Càndia durant el 2019 han celebrat el seu 65è aniversari i per aquest motiu també es va decidir juntament amb l'Ajuntament de Falset de fer una actualització de la vestimenta.

Autor/a text: Colla Gegantera de Falset

Fitxa enviada per: Manel Sales
Fitxa actualitzada per: Colla Gegantera de Falset
Darrera actualització: 12/08/2021

Darreres fitxes consultades