Gegants Pescadors d'Arenys de Mar

Arenys de Mar
Gegants Pescadors d'Arenys de Mar

Autor/a foto: Joaquim Arias Fortuny

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Elm i Carmeta

Mesures Uns 2,80 m

Any 1997

Constructor Martí Doy

Entitat Colla Gegantera d'Arenys de Mar

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La idea de construir una tercera parella de gegants per la vila va sorgir de l'Esplai de la Gent Gran gràcies a l'entusiasta Alfons Alcaraz. Van ser pagats per l'Ajuntament, la Confraria de Pescadors de la vila i el mateix Esplai de la Gent Gran. 

L'Elm i la Carmeta volen representar els oficis de pescador i peixatera, oficis molt arrelatsa la vila així com també volen representar a la gent gran. Ell és un autèntic llop de mar: porta un lluç agafat a una mà i una xarxa penjant de l'espatlla. Ella és una peixatera que sosté a dues mans una panera plena de peixos de les aigües d'Arenys. 

Van arribar el dia 15 d'agost de 1997 en barca acompanyats per alguns capgrossos d'Arenys al port on els esperaven en Tallaferro, la Flor d'Alba, en Roc, la Maria i unes 4000 persones. El primer vestuari va ser confeccionat per Francesc Calopa i el setembre l'any 2019 se'ls va canviar per un de nou durant la celebració dels 25 anys de l'Associació amb la presència dels gegants de Sant Jaume de Barcelona. Aquest nou vestuari és igual que l'anterior amb una diferència: la faixa de l'Elm que originàriament era negre, va passar a ser de color beix.

Van ser batejats el dia 16 d'agost, diada de Sant Roc a l'església de Santa Maria d'Arenys i els foren padrins en Tallaferro, la Flor d'Alba, en Roc i la Maria. 

L'Elm i la Carmeta són la parella de gegantons que participa a pràticamet totes les sortides a les que la colla participa acompanyant ja sigui a en Roc i la Maria, en Tallaferro i la Flor d'Alba o a tots quatre. Com a sortides destacades on han participat són a Brusel·les al 70è aniversari del Casal Català amb la resta de gegants d'Arenys i a Saint-Pierre-du-Chandieu, un poble prop de Lió l'any 2018. A més a més, entre les festes de Sant Zenon i Sant Roc prenen part de la celebració de la Verge del Carme que s'organitze al port d'Arenys on participen a la processó de barques, a la missa de després i finalment ballen tot animant el sopar final. 

Autor/a text: Oriol Colomer Arias

Fitxa enviada per: Oriol Colomer Arias

Darreres fitxes consultades