Gegants Nous de Manresa

Manresa
Gegants Nous de Manresa

Autor/a foto: Miquel Respall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegant i Geganta

Mesures Gegant: 3,57m, Geganta: 3,45m

Any 1982

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Ciutat de Manresa gestionats per Geganters de Manresa

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El 28 d'agost de 1982, en el marc de la Festa Major, es van estrenar aquests Gegants. Són la rèplica dels gegants vells datats aproximadament del 1840, els quals es van restaurar el 1998 i a partir del 2001 estan exposats al Museu Comarcal de Manresa on es conserven com a  figures centenàries i patrimoni de la ciutat.


Des d'aquell dia, han pres el relleu als antics gegants vells i han esdevingut els màxims representants i símbol de la ciutat. Per aquesta raó, són les figures que participen en els actes protocol·laris a Manresa, i només excepcionalment surten de la ciutat per participar en actes considerats d’importància o d'una certa rellevància.


El material emprat és el cartó-pedra i els seus cabells són de fibra artificial. El gegant té un pes de 55 kg i una alçada de 3,57 m, i la geganta de 50 kg i una alçada de 3,45 m. La seva vestimenta els caracteritza com a reis medievals. 

Autor/a text: Geganters de Manresa

Fitxa enviada per: Antoni Selvas
Fitxa actualitzada per: Núria Centellas
Darrera actualització: 07/06/2021

Darreres fitxes consultades