Gegants del Coll

Barcelona
Gegants del Coll

Autor/a foto: Geganters de Gràcia

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jordi el cavaller de Vallcarca i Maria la princesa del Coll

Mesures 2,75m

Any 1984

Constructor Antoni Borrell, nenes i nens de l'escola Maria Mullerat

Entitat -

Més informació

El grup de les Caramelles infantils de la Mare de Déu del Coll van pensar de fer uns gegantons que, a part de ser un al·licient per als petits cantaires, participessin en les festes del barri del Coll. Les figures, sota la coordinació d’Antoni Borrell, van ser construïdes per nenes i nens amb discapacitat de l’escola Maria Mullerat.

Les Caramelles del Coll estrenaven la parella de gegantons l’any 1985 i els batejaven amb els noms de Jordi i Maria, en recordança de les esglésies de la Mare de Déu del Coll i de Sant Jordi de Vallcarca. També són coneguts com el Cavaller de Vallcarca i la Princesa del Coll.

Els gegantons van vestits com hi anaven antigament les nenes i els nens dels barris del Coll i Vallcarca per anar a cantar caramelles. En Jordi i la Maria tenen un ball propi, la sardana ‘Els Gegants del Coll’, amb música de Joan Gibert i Canyadell i lletra de Josep Maria Riera i Sala.

Autor/a text: Geganters de Gràcia

Fitxa enviada per: Ricard Ellis i Rovira

Darreres fitxes consultades