Gegants del Casc Antic de Barcelona

Barcelona
Gegants del Casc Antic de Barcelona

Autor/a foto: Jan Fernández

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Peret i Marieta

Mesures gegant: 3,65m , geganta: 3,55m

Any 1995

Constructor Antoni Mujal i Obradors

Entitat Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Quan la parròquia de Sant Pere de les Puel·les no va voler que els seus gegants tornessin a sortir al carrer, un grup de veïns va decidir fer uns gegants nous per al Casc Antic. 

D’aquesta manera van néixer en Peret el Fanaler, que representa l’ofici més famós del barri al final del segle xix, els fanalers, i que duu el nom del patró del barri, i la Marieta de l’Ull Viu, que representa la figura real i alhora llegendària de la protagonista de la famosa cançó popular Baixant de la font del Gat i que feia l’ofici de planxadora, és per això que duu un cistell sota el braç. 

Aquesta parella de gegants té dos fills, en Tinet i la Cati, que els acompanyen a totes les sortides que fan arreu de Barcelona, a Catalunya.

En Peret el Fanaler i la Marieta de l’Ull Viu ballen una coreografia creada pels membres de la colla al so de la popular cançó Baixant de la font del Gat. Celebren les seves festes pels volts de Sant Pere, el 29 de juny.

Autor/a text: Jan Fernández

Fitxa enviada per: Xavier Navarro
Fitxa actualitzada per: Jan Fernández
Darrera actualització: 30/07/2022

Darreres fitxes consultades