Gegants del Carrer Cavallers (Lleida)

Lleida
Gegants del Carrer Cavallers (Lleida)

Autor/a foto: Àlex Sánchez

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Gegants Armenis (o de la Parròquia de Sant Andreu)

Mesures 3,00m aproximadament

Any 2001

Constructor Membres de l'Associació de Veïns del Carrer Cavallers

Entitat Geganters i Grallers del Centre Històric de Lleida

Més informació

Els gegants de la parròquia de Sant Andreu, aixecada al al cap del carrer més noble del nucli antic de Lleida, foren realitzats per l'escultor Ramon Borràs i Perelló l'any 1890. Tenien un aire de reis armenis o popes russos, portaven unes grans còfies i anaven vestits amb sumptuoses teles. Participaven en actes litúrgics vinculats amb la parròquia, tot i que posteriorment s'incorporarien en el seguici festiu juntament amb els gegants de la Ciutat (actuals gegants Romans de la Paeria). També prengueren part del primer Concurs de Gegants celebrat a Barcelona en motiu de les Festes de la Mercè l'any 1902.

Malauradament, desapareixeren l'any 1936, quan fou incendiada la parròquia on hi tenien la llar. Les figures que actualment es poden contemplar són fruit d'un procés de recuperació emprès i executat pels propis membres de l'Associació de Veïns del Carrer Cavallers dirigits per l'artista lleidatà Jaume Aluja. L'any 2001 foren oficialment presentats a la ciutadania. 

Autor/a text: Àlex Sánchez

Fitxa enviada per: Àlex Sánchez

Darreres fitxes consultades