Gegants del Barri del Raval de Barcelona

Barcelona
Gegants del Barri del Raval de Barcelona

Autor/a foto: Martí Sentís

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Ramon i Lola

Mesures gegant: 3,10m , geganta: 3,05m

Any 1985

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Amics dels Gegants Ramon i Lola

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El 1985, la comissió de Festes del Carrer d’ en Guifré, va comprar un capgròs a 'El Ingenio', amb l’ objectiu de convertir – lo en una figura de les festes. Veïns del carrer, es van encarregar de fer el cos, el cavallet i els vestits de la geganta que, per la fesomia, semblant a una veïns del carrer i popular carnisera del Mercat del Ninot, van anomenar Lola. La Lola, va ser estrenada aquell mateix any, el 24 d’ agost. L’ any següent, els veïns van voler una parella per la Lola; aleshores van seguir els mateixos passos i, amb un capgròs de 'El Ingenio', van construir el Senyor Ramon, figura de gegantó en record d’ un popular botiguer del carrer d’ en Guifré. El Senyor Ramon va ser estrenat el 22 de setembre de 1986.

Aquell any, els gegants del Raval, ja van participar a les festes dela Mercè, on, com a les Festes de Santa Eulàlia, ja no hi han faltat mai.
Aquests gegants, els ha restaurat en Manel Casserras, de Solsona l’ any 1992. També han canviat de vestuari diverses vegades.

Desprès d’ uns anys, la Lola i el Senyor Ramon s’ han vinculat amb el barri de Sant Just, on, cada més de juny, són els protagonistes de la festa. L’any 2000, el 6 de juny, a les Festes de Sant Just, la Lola i el Senyor Ramon es van casar.L’ any 1999, els gegants del Raval decideixen tenir una filla. Amb aquest motiu, cerquen una nena òrfana a la casa de beneficiència de Santa Joaquíma Verduna, actual Escola Verduna àngels del barri del Raval.La geganteta, representa una nena vestida de col·legiala, construïda per Antoni Mujal, de Cardona, que va ser estrenada l’11 de març de 2000 dins les Festes del 125è. Aniversari de l’ Escola Verduna Àngels.

La geganteta va ser oficialment per la Lola i el Senyor Ramon el dia del casament d’ aquests.

Autor/a text: Adrià Serrat

Fitxa enviada per: Adrià Serrat
Fitxa actualitzada per: Martí Sentís
Darrera actualització: 05/07/2021

Darreres fitxes consultades