Gegants de Vilanova del Camí

Vilanova del Camí
Gegants de Vilanova del Camí

Autor/a foto: Miquel Respall

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Odin, Fultiva i Paquillo

Mesures Odin: 3,30m i pesa 55kg, Fultiva: 3,35m i pesa 60kg, Paquillo: 2,55m i pesa 25kg.

Any 1988 (gegants), 1995 (gegantó)

Constructor gegants (Sebas), gegantó (Andreu Pedregosa)

Entitat Colla de Geganters i Grallers de Vilanova del Camí

Més informació

La Colla de Geganters i Grallers de Vilanova del Camí va néixer l'any 1987, i va sorgir fruit del pensament de diverses persones per fer alguna cosa amb la qual el poble de Vilanova s'hi pogués engrescar, ja que en l'àmbit cultural no hi havia gaires entitats que sortissin a fer les seves activitats fora del municipi.

Els gegants Odin i Fultiva, noms triats entre els alumnes de l'Escola Joan Maragall, van ser creats per "Sebas" (Sebastián Vergara), qui fou tècnic de Joventut i promogut també per Josep Minguet, regidor de Cultura. Les figures es van estrenar i batejar el mes de juny de 1988, fent de padrins els Gegants d'Olesa de Montserrat.

Els primers portants dels gegants durant l'estrena van començar a formar el que seria la Colla Gegantera com a entitat local, essent Jaume Alonso qui va impulsar la consolidació de la Colla i fent de primer cap de colla. Amb el pas dels anys es farien sortides regularment per Catalunya i es forma el Grup de Grallers de la Colla.

L'any 1995 s'estrena el gegantó de la Colla, el "Paquillo", realitzat per diverses persones, entre ells Andreu Pedregosa. La figura representa una persona real del poble.

Autor/a text: Colla de Geganters i Grallers de Vilanova del Camí

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Daniel Gumà Martín (actual vicepresident), Miquel Respall
Darrera actualització: 08/09/2021

Darreres fitxes consultades