Gegants de Tordera

Tordera
Gegants de Tordera

Autor/a foto: Daniel Porta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere Botero, Roseta la Carnissera i Bertomeu

Mesures Gegant: 3,85m, Geganta: 3,80m, Gegantó: 2,40m

Any 1988

Constructor Jordi Marquès i Àngels Mercader

Entitat Colla de Geganters i Grallers de Tordera

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

En Pere Porter és un personatge llegendari, nat al final del segle xv. Segons diu la llegenda era un pagès a qui es va acusar de no haver retornat l'import d' un préstec, que ell ja havia cancel-lat. El notari d'Hostalric li havia fet el docu ment corresponent ja feia uns anys, però es va morir i, en Pere Botero, en no poguer demostrar que havia pagat, va anar a veure uns familiars a Maçanet, per si el podien ajudar. Pel camí va trovar el dimoni, el qual el va portar a l' infern, on va trobar el notari amb altres persones importants de l' època.

El notari li va indicar on havia amagat el document de cancel-lació. Amb el vistiplau del dimoni va tornar a Tordera i va anar al lloc que li havia indicat el notari i, en trobar el document, va poder demostrar la seva innocècia. Ningú va creure les seves explicacions i, fins i tot, se'l va excomulgar per considerar-lo un heretge.

La Roseta vol representar la roseta de Can Roberto, una carnissera molt popular del principi s.XX; amb ella es fa homenatge a totes les dones emprenedoras que van començar a incorporar-se al món laboral. En Bertomeu representa un dels jocs de començament del segle passat.

Autor/a text: David Gonzalez

Fitxa enviada per: David Gonzalez
Fitxa actualitzada per: Daniel Porta
Darrera actualització: 13/02/2021

Darreres fitxes consultades