Geganta Baldufa de l'escola bressol Cerdanyola

Mataró
Geganta Baldufa de l'escola bressol Cerdanyola

Autor/a foto: Gemma Bonell Vidal

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Baldufa

Mesures 2.54m

Any 1992

Constructor Antoni Maymó Mas

Entitat Escola Bressol Cerdanyola

Més informació

La Baldufa, aquesta gegantona representa una nena rossa, petita, tendra i bufona, va ser pionera en el món dels gegants de les escoles bressol de Mataró.

Aquesta geganta pertany a l'escola bressol del barri de Cerdanyola i va ser presentada i babatejaden la Festa de la Primavera de l'any 1992

La Baldufa va néixer per iniciativa de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) i de les educadores de l'escola, en una època en què no era gaire comú trobar gegants a les escoles, i en el seu disseny van participar-hi unes vuit famílies; el seu constructor va ser Toni Maymó, constructor també d'altres gegants mataronins.

Aquesta geganta representa la figura d'una nena petita que va a l'escola, i el nom de Baldufa, va ser escollit per què resultava atractiu pels menuts.

Els membres de la colla expliquen una anècdota curiosa: quan arriba l'edat que els menuts han de deixar el xumet, el fiquen a la motxilla que porta la Baldufa i així, d'aquesta curiosa manera, les professores aconsegueixen que els nens no protestin.

A la fotografia la veiem amb el seu vestit de festa, ben arreglada per sortir a les cercaviles més importants, però normalment va amb la seva bata, com una nena més de l'escola.

Autor/a text: Gemma Bonell Vidal

Darreres fitxes consultades