Gegants de Santa Oliva

Santa Oliva
Gegants de Santa Oliva

Autor/a foto: Martí

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere i Dolça

Mesures 3,5m

Any 1994

Constructor Manel Llauradó

Entitat Associació Cultural Els Merlets

Més informació

En primer lloc ens presentarem: ens diem Pere i Dolça de Santa Oliva, poble situau en la comarca Baix Penedès; i vam ser els senyors dels castell durant el segle XII. En la nostra època vam ser testimonis d'una gran prosperitat econòmica, així com protagonistes de fets que han esdevingut fonamentals per la història de la Catalunya.

Jo. PERE de SANTA OLIVA vaig demostrar la meva capacitat militar i em fou encomanada la castlania del Castell d'Eramprunyà, que dominava la ribera dreta del Riu Llobregat ( Sant Boi, Sant Climent, Begues, Castelldefels, i tot el Garraf. Així mateix les meves dols d'economista i estadista, van fer del meu poble i les meves gents, els més pròspers de Catalunya a la seva época.

La meva muller, DOLÇA de SANTA OLIVA, es va dedicar a conservar i cultivar la cultura de l'època, així com recolzar el creixement de la nostra població.

Ara ja sabeu qui som, d'on venim i a continuació us direm què fem aquí:

Hem tornat a néixer mercès a la voluntat del poble de SANTA OLIVA, per tal de poder donar-nos a conèixer arreu de Catalunya, i estem a la vostra disposició per a les vostres festes, o actes, que vulguin que un tros d'història, la nostra història de Catalunya, es passegi pels carrers i places de la vostra vila.

Autor/a text: Martí

Darreres fitxes consultades