Gegantons de Masllorenç

Masllorenç
Gegantons de Masllorenç

Autor/a foto: Associació "Gegants de Masllorenç"

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Guixeró - Sumoi - Rei Nil

Mesures Guixeró: alçada 2.02m 9.10kg, Sumoi: alçada 2.24m 17.50kg, Rei Nil: alçada 1.80m 9.00kg

Any Guixeró: 2016, Sumoi i Rei Nil: 2018

Constructor -

Entitat Associació "Gegants de Masllorenç"

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

GUIXERÓ: El creador del gegantó Guixeró és obra de Jose Cano Pérez, amb ell ha volgut satisfer el desig del seu fill petit, Sergi de poder portar un gegant com ho fa el seu pare.

El gegantó Guixeró representa un diable, la seva indumentària reprodueix fidelment el vestit que llueixen en les seves actuacions els membres del Ball de Diables i Diablesses de Masarbonès del qual formen part el Sergi, el portador que el fa ballar, el seu pare i germà gran.

La confecció del vestuari es obra de Rosa Godall Marlès. El nom del gegantó fa referència al renom de la família, cal Guixera. Batejat el 3 de juliol de 2016.

 

SUMOI: El gegantó Sumoi un raïm , el seu nom fa referència a una varietat que havia estat la predominant a la zona. La seva creadora, la Núria Mitjans Jové va observar la necessitat de disposar d’un gegantó perquè el poguéssim fer ballar els més petits de la colla i en particular el seu fill Rafel, ja que el gegants van despertar l’afició gegantera del municipi.

La confecció del vestuari també es obra de Rosa Godall Marlès. Batejat el 12 de maig de 2018.

 

REI NIL: representa un petit rei, està creat a imatge i semblança del seu portador, el petit Nil.   

El Nil Roca tenia 2 anys quan va començar amb la colla del Gegants de Masllorenç, amb el temps es va anar impregnant de l’afició gegantera (el seu pare i oncle són portants del gegants), per això en motiu del seu 5è aniversari els seus pares li van regalar el gegantó que van denominar Rei Nil.   

El seu autor és Sergi Iglesias, amic de la família, és un gran aficionat als gegants, i artista que es dedica a la fabricació de figures de cultura popular. Batejat el 25 de març de 2018.

Autor/a text: Associació "Gegants de Masllorenç"

Fitxa enviada per: Montse Vidal (cap de colla)

Darreres fitxes consultades