Gegants de Parets del Vallès

Parets del Vallès
Gegants de Parets del Vallès

Autor/a foto: Eric Aguilar

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Marcel i Elisenda

Mesures gegant: 3,80m i 49kg, geganta: 3,70m i 47kg

Any 1996

Constructor Manel Casserras i Boix

Entitat Colla de Gegants, Bestiari i Grallers de Parets

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Les dues figures són l’eix principal de la llegenda de la Pedra del Diable que s’escenifica a Parets del Vallès per la festa major d’estiu l’últim dissabte de juliol. En aquesta festa a més hi participa en Llucifer, el Gall de Parets, en Bitru de Parets (Bèstia de foc) i la Colla de Diables de Parets del Vallès.

La història comença quan en Marcel, un arquitecte de Barcelona que ve a reparar l’església parroquial que havia estat destruïda a la guerra de Successió, coneix a la pubilla de Can Serra, l’Elisenda de la qual s’enamora. Aquí comença una història d’amor que queda truncada quan a pocs dies d’acabar l’obra se n’adona que li falta la Pedra magistral per coronar la volta de l’església i no en troba cap d’igual a cap pedra de la comarca. Així que decideix fer un pacte amb el Senyor de les Tenebres i el seu missatger en Bitru per aconseguir tal Pedra. Una vegada firmat l’acord on intercanvia la Pedra per la seva ànima, se n’adona que tal Senyor era en Llucifer, Príncep de les Tenebres... L’últim dissabte de juliol haureu de venir a Parets a conèixer com s’acaba la història amb el Gall de Parets i el Bitru de Parets.

Autor/a text: Robert Carles Quirantes

Fitxa enviada per: Robert Carles Quirantes
Fitxa actualitzada per: Eric Aguilar Granado
Darrera actualització: 31/03/2023

Darreres fitxes consultades