Gegants de Miralcamp

Miralcamp
Gegants de Miralcamp

Autor/a foto: Unai Miret

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Miqueló i Roseta

Mesures Gegant: 3:70m Geganta 3,70m

Any 2010

Constructor (No es sap)

Entitat Colla gegantera de Miralcamp

Més informació

Miralcamp va celebrar diumenge dia 29, la presentació i bateig de la seva parella de gegants: lo Miqueló i la Roseta.

El nom va ser escollit per els veïns del poble en una votació celebrada per Sant Jordi

Els gegants van estar sufragats, un, pel que es va recollir en la Festa de l'Encant, d'un any i mitg enrrera, més una aportació de l'Ajuntament, mentre que l'altre el va pagar l'empresa Àrids Romà.

Els gegants de Miralcamp van estar acompanyats en el seu bateig pels de Golmés, Bellvís, Mollerussa i Vilanova de Bellpuig.

En la presentació Melcior Claramunt, alcalde de Miralcamp, va agrair la col·laboració ciutadana en la Festa de l'Encant i a l'empresa Romà per poder adquirir la parella de gegants. També ho va fer als portadors dels gegants i va animar a la creació d'una colla i un grup de grallers perquè lo Miqueló i la Roseta ballin i rodin pels carrers d'arreu.

Els padrins del bateig foren, del Miqueló, la parella de més edat que va participar a la Festa de l'Encant, mentre que per la Roseta ho foren membres de la família Romà.

Des de llavors fins ara aquesta parella ha voltat per totes les comarques d'arreu de Catalunya.

Autor/a text: Anònim

Fitxa enviada per: Unai Miret

Darreres fitxes consultades