Gegants de Fondarella

Fondarella
Gegants de Fondarella

Autor/a foto: Associació Gegantera de Fondarella

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pau i Treva

Mesures gegant: 43kg i 3,17m; geganta: 41kg i 3,16m

Any 2020

Constructor Jaume Cots

Entitat Associació Gegantera de Fondarella “Los Aixerits”

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Sóc el gegant PAU i la meva parella és la geganta TREVA. Tots dos formem part de la l’Associació Gegantera de Fondarella “ Los Aixerits” formada el 2019.

Vam ser creats i traslladats a Fondarella l’agost del 2020, però degut a la pandèmia viscuda no vam poder presentar-nos en societat fins al desembre del 2020. Finalment, quan la incidència va anar baixant i les normes PROCICAT ho van permetre,  ens van poder batejar el 12 de juny de 2021 durant la 1ª Trobada Gegantera de Fondarella. Els nostres padrins de bateig van ser els gegants:  Bernat i la Sança d’Anglesola de l’Associació Juvenil els Gabatxets de Golmés.

Ens va construir en Jaume Cots de Solsona. Estem fets d’estructura clàssica de fusta, cartró pedra, roba, pell i pintures naturals.

Vestim de l’època: roba envellutada amb colors de la noblesa, accessoris de pell i joies per a decorar. PAU: pergamí o vara a la mà dreta i TREVA: pom de flors a la mà esquerra.

Els nostres noms van ser votats a nivell popular per tots els ciutadans del nostre poble (sense discriminació d’edat, sexe ni raça) i fa referència a la historia medieval del poble, concretament, a l’Assamblea de la Pau i Treva de 1173 (joc de paraules associades a aquest fet tant rellevant en la historia de Fondarella).  Aquests dos gegants formen el principi de la historia dels gegants de Fondarella.

Autor/a text: Susanna Torra Ripoll - secretaria Associació Gegantera de Fondarella

Fitxa enviada per: Susanna Torra Ripoll

Darreres fitxes consultades