Gegant manotes de Fondarella

Fondarella
Gegant manotes de Fondarella

Autor/a foto: Associació Gegantera de Fondarella

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms El Padrí del Caliquenyo

Mesures 41kg i 2,89m

Any 2020

Constructor Jaume Cots

Entitat Associació Gegantera de Fondarella “Los Aixerits”

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Sóc el manotes el PADRÍ DEL CALIQUENYO i formo part de la l’Associació Gegantera de Fondarella “ Los Aixerits” formada el 2019. Sòc el primer gegant que vaig formar part de la l’Asscociació.

Vaig ser creat i presentat al poble de Fondarella l’agost del 2020, però degut a la pandèmia viscuda no vam poder batejar-me. Entre confinaments i quan les normes PROCICAT ens deixava, em treien en sortides i assajos. Finalment el 12 de juny de 2021, em van batejar, durant la 1ª Trobada Gegantera de Fondarella juntament amb els altres dos gegants PAU I TREVA. Els meu padrí de bateig va ser el gegant Miqueló de la Colla Gegantera Grallers i Comparsa de Miralcamp.

Ens va construir en Jaume Cots de Solsona. Estic fet d’estructura clàssica de fusta, cartró pedra, roba i pintures naturals.

Vesteixo típicament com un padrí d’abans: roba de pana, camisa de quadres, boina al cap i caliquenyo a la boca.

El meu nom va ser votat per tots els socis de la colla i fa referència a un antic ofici del nostre poble: el de fer caliquenyos. Van voler remarcar i plasmar a través del gegant, el paper històric d’aquest ofici en el nostre municipi, ja que, en una època complicada com va ser la postguerra "va donar feina a un poble i unes persones, que van fer caliquenyos per sobreviure”.

Autor/a text: Susanna Torra Ripoll - secretaria Associació Gegantera de Fondarella

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: Susanna Torra Ripoll
Darrera actualització: 14/03/2022

Darreres fitxes consultades