Gegants de la ciutat de Barcelona (Modernistes)

Barcelona
Gegants de la ciutat de Barcelona (Modernistes)

Autor/a foto: Flama Cultura

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Jaume I i Violant d'Hongria

Mesures -

Any 1999

Constructor rèpliques / Jordi Grau

Entitat Ajuntament de Barcelona i Coordinadora de Geganters de Barcelona

Més informació

L'any 1999 sí que se'n va fer una renovació total, agosarada, i el resultat foren uns gegants que no van deixar indiferents ningú. L'institut de cultura de l'Ajuntament de Barcelona va convocar un concurs de vestuari per als Gegants de la Ciutat adreçat principalment a estudiants de disseny i dissenyadors joves. La proposta guanyadora va ser la de Yolanda Saura, que presentava un vestuari referent a la Barcelona modernista.

A part els vestits, els gegants també es van fer totalment nous. El taller El drac petit de Terrassa, de Jordi Grau, va fer els caps, les mans i els cossos nous. Per fer les noves figures, va fer motlle i va treure còpia de les figures que l'any 1985 havia fet Domènec Umbert, Ramon Roig, de la casa Indumenta de Terrassa, va fer la confecció dels vestits a partir dels dissenys de Yolanda Saura. Les joies van ser dissenyades per la firma Tous. I el treball de perruqueria es va executar a la perruqueria Bascón de Badalona.

Autor/a text: Gegants de la Ciutat

Fitxa enviada per: Oriol Giraldos

Darreres fitxes consultades