Gegants Vells de Calafell

Calafell
Gegants Vells de Calafell

Autor/a foto: Colla Gegantera de Calafell

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pere i Carme

Mesures gegant 3,87 i geganta 3,81

Any 1980

Constructor Taller El Ingenio

Entitat Colla Gegantera de Calafell

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

Els Gegants de Calafell van ser estrenats el dia 20 de juny del 1981,  però no van ser batejats fins l'any 1989 amb el nom de Pere i Carme.

La idea de la construcció dels gegants va sorgir de la revista "Retruc", després va ser consolidada per la Comissió de Festes i els CIT de Calafell i Segur, un cop es va aprovar la proposta en el ple municipal, els gegants ja estaven de camí. Per a fer realitat aquestes figures, l'Ajuntament les va encarregar a la casa "El Ingenio" de Barcelona. Els gegants resultants van ser dues figures de paper cartró, el cavallet de fusta i d'aparença desconeguda, ja que quan els representants varen anar a encarregar el gegant, van dir que volien un gegant i una geganta, però no representarien cap personatge històric del poble, simplement havien de ser els gegants de Calafell.

El 19 de gener de 1986 ja participaren en la primera sortida a Vilafranca del Penedès.

Els seus padrins foren els Gegants dels Monjos i els de Llorenç del Penedès. Durant el mateix acte fou presentat en societat el Miquelet en honor a l'ermita de Sant Miquel de Segur de Calafell.

Autor/a text: Martí

Fitxa enviada per: Daniel Porta
Fitxa actualitzada per: Colla Gegantera de Calafell
Darrera actualització: 08/02/2022

Darreres fitxes consultades