Gegants d'Arbúcies

Arbúcies
Gegants d'Arbúcies

Autor/a foto: Jordi Pujadas Ribalta

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Quirze, Julita i Carboneta

Mesures gegant: 3,65m, geganta: 3,4m, gegantona: 2,9 m

Any 1972

Constructor El Ingenio

Entitat Ajuntament d'Arbúcies i Associació Geganters i Grallers d'Arbúcies d'ARbúc

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

L'1 de juny de 1972 els Gegants d'Arbúcies van sortir per primera vegada pels carrers i places d'Arbúcies amb motiu de les Enramades. Van estrenar-se fent una plantada i posteriorment van fer una cercavila. Era un dijous de Corpus, quan encara era un dia festiu. Van acompanyar-los els sis caps grossos amb formes d'animals, que l'Ajuntament havia comprat l'any abans, i la banda còmica musical Els Serafins.

Amb això es completava un projecte per animar les festes locals i ja no s'havien de llogar a altres localitats que en tenien. Dos anys més tard els gegants van ser batejats amb els noms dels patrons de la Vila: Quirze i Julita. Representen els avantpassats habitants de les Valls d'Arbúcies i les seves formes de vida tradicional.

El seguici va créixer amb la gegantona Carboneta que va arribar 10 anys més tard. Fins el 1995 no es van adquirir els 5 caps grossos de fibra de vidre i el darrer en arribar va ser en Llambrot l'any 2008.

L'any 1996 Antoni Miralpeix va compondre la música del Ball dels Gegants d'Arbúcies, una esplèndida melodia que té dues parts, una sardana i un vals, i tant és interpretada per gralles com per flabiols. L'any 2003 en Món Cardona va fer-ne una sensacional coreografia.

Més info http://aggarbucies.blogspot.com

Autor/a text: Jordi Pujada Ribalta

Fitxa enviada per: Lluís Ardevol
Fitxa actualitzada per: Jordi Pujada Ribalta
Darrera actualització: 13/03/2022

Darreres fitxes consultades