Gegants Cantirers de Verdú

Verdú
Gegants Cantirers de Verdú

Autor/a foto: Xavier Vidal

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Ramon i Quimeta

Mesures Ramon 2,75 m. d'alçada i 32 kgs. de pes - Quimeta 2,70 m. d'alçada i 31,5 kgs. de pes

Any 2019

Constructor Xavier Vidal

Entitat Colla Gegantera i Grallera de Verdú

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Ramon i la Quimeta representen una parella de ceramistes cantirers, que és un dels oficis típics i tradicionals més coneguts de la vila de Verdú.

Aquesta parella de gegants van ser creats a partir d’un parell de figures realitzades fa anys per el ceramista de Verdú Enric Orobitg, que van ser durant temps imatge d’una de les botigues de ceràmica del poble, i que van ser cedides a la Colla pel seu propietari l’Octubre del 2017 per passar a formar de la seva imatgeria.

Estrenats en la celebració de la XXX Festa de la Verema i el Vi de Verdú el 6 d’Octubre de 2019, aquesta parella de gegants van ser dissenyats pel Xavier Vidal, i construïts per ell i la seva família amb col·laboració d’altres membres de la colla, passant finalment per les mans de l’artista Jordi Arnau Espuga, que fou qui els donà vida i personalitat amb la seva pintura.

Els gegants cantirers de Verdú són una parella de gegants alegres i animats, que els hi agrada molt la gresca i ballar al so de les gralles i tabals de la colla.

A l’extrem dels seus braços articulats, duen uns sillons tous de ceràmica negra (així és com s’anomena a Verdú un càntir) que és amb el que cal tenir més compte si no volem que ens toquin, doncs al ballar i rodar els seus braços s’obriran agafant molta més envergadura de la que pensem, i si no vigilem ens donaran una bona clatellada.

Autor/a text: Xavier Vidal

Fitxa enviada per: Martí Sentís
Fitxa actualitzada per: Xavier Vidal
Darrera actualització: 08/07/2021

Darreres fitxes consultades