Geganta Magdalena de Verdú

Verdú
Geganta Magdalena de Verdú

Autor/a foto: Xavier Vidal

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Magdalena

Mesures 3,57 m, d'alçada i 41 Kgs de pes

Any 2016

Constructor Jordi Arnau Espuga

Entitat Colla Gegantera i Grallera de Verdú

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La Geganta Magdalena representa una bella cantirera, posant de manifest un dels oficis típics i tradicionals més coneguts de Verdú. Fou construïda per l’artista Jordi Arnau Espuga Giné de les Borges Blanques i la seva estrena va ser l’1 d’Octubre de 2016.

No representa cap personatge històric, tot i que deu el seu nom a la Font de Santa Magdalena, ubicada en un indret prop d’on antigament hi havia el poble de Verdú i les dones hi anaven a rentar la roba i a buscar aigua, i on actualment, hi ha una petita capella en honor a la Santa. Ja fa més de 50 anys de la recuperació de l’entorn d’aquest indret, i cada any, el primer de Maig s’hi organitza el tradicional aplec de germanor per celebrar-ho. En l’Aplec de l’any 2017, la Geganta Magdalena fou nomenada Pubilla de la Font.

La geganta, com es pot veure, porta un silló al braç esquerra (així és com s’anomena a Verdú un càntir), fet de ceràmica negra típica i característica d’aquesta vila, amb el nom de Verdú sobre la nansa.

Autor/a text: Xavier Vidal

Fitxa enviada per: Xavier Vidal

Darreres fitxes consultades