Gegantons Infantils de la Plaça Nova de Barcelona

Barcelona
Gegantons Infantils de la Plaça Nova de Barcelona

Autor/a foto: Albert Caelles (Associació de Festes de la Plaça Nova)

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Pipo i Gal·la

Mesures -

Any 2007-2011

Constructor Manel Casserras

Entitat Associació de Festes de la Plaça Nova

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

La quitxalla de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, encomanada per l’afició dels geganters adults, van reclamar tenir un gegantó per poder‑lo carregar ells mateixos a les cercaviles i, va ser d’aquesta manera que, se li va fer l’encàrrec al constructor solsoní Manel Casserras qui, a partir d’un capgròs de Xavier Jansana que ja tenia la colla, va construir el gegantet Pippo, estrenat l’any 2007.

El Pippo representa un noi romà, Filippo, fill del Roc i la Laia (els gegants grans de l'entitat)... Els anys passen però, i els nens creixen... i també ho va fer el Pippo.

L’any 2011, el Pippo va estrenar uns cavallets més alts, per poder ser portat pels nens i les nenes més grans, però perquè els més petits no deixessin de participar activament en les cercaviles, el mateix any, i sempre en el marc de les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova, es va presentar la gegantona Gal•la, una nena romana més petita que el Pippo.

D’aquesta manera, amb aquestes dues figures, la secció infantil està formada per nens i nenes amb edats compreses entre els cinc i els dotze anys, aproximadament, d’escoles i de barris diferents i units per la seva estimació als gegants.

Autor/a text: Bernat Roman Gresely (Associació de Festes de la Plaça Nova)

Fitxa enviada per: Associació de Festes de la Plaça Nova

Darreres fitxes consultades