Gegantons del Barri de Poblenou de Barcelona

Barcelona
Gegantons del Barri de Poblenou de Barcelona

Autor/a foto: Arnau Martí

Termes i condicions: L'usuari/a serà lliure de poder utilitzar les dades que proporciona GegantCat que necessiti. Respecta citant les fonts de procedència: @gegantcat i www.gegantcat.com

Comparteix a les xarxes:
Informació dels gegants

Noms Xavier el bomber i Lloro del 36

Mesures Lloro del 36: 2,5m, Xavier el bomber: ?

Any 1996 i 2011

Constructor Jordi Grau i Membres de la Colla

Entitat Colla Gegantera de Poblenou de Barcelona

Socis de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Més informació

El Lloro del 36 representa un personatge conegut del costumari del Poblenou, el lloro (avui dissecat) que va pertànyer a la Licorera situada al carrer del Taulat, just davant on estava situada la parada del tramvia 36. El Lloro va aprendre a imitar el xiulet del cap de línia, per això el tramvia sempre sortia de l'estació abans d'hora.

La iniciativa va sorgir per part de la mateixa colla, volien un gegantó destinat per al jovent de la colla. Va ser construït per Jordi Grau l'any 1996 i va ser estrenat durant la festa major del mateix any. Posteriorment, la idea de construir en Xavier el bomber, va sorgir l'any 2011, quan la colla va decidir construir un gegantó destinat per als més petits de la colla a partir d'un capgròs construït a l'Ingenio. Es va estrenar durant la festa major de l'any 2011 i posteriorment l'any 2012 va ser batejat amb la presència dels Bombers de Barcelona.

Autor/a text: Arnau Martí

Fitxa enviada per: Arnau Martí

Darreres fitxes consultades